Jarruletkut

HEL PERFORMANCE teräspunoslinjat

Tarvitsetko autoosi, moottoripyörääsi tai moottorikelkkaasi laadukkaat jarruletkut? Olemme huippulaadukkaiden HEL Performance –teräspunosjarruletkujen valmistaja. Jarruletkujen lisäksi meiltä saat myös kytkinletkut.

Valmistamme jarru- ja kytkinletkuasennelmat mittatilaustyönä joko mallista tai asiakkaan ohjeen mukaan.

Miksi teräspunosjarruletkut?

Autojen ja moottoripyörien vakiojarruletkut valmistetaan yleensä kumista. Kumiletkuja käytetään lähinnä kustannussyistä – kumiletkut ovat teräspunosletkuja halvempia. Kumiletkut kärsivät kuitenkin monista vaivoista: kumiletkut haurastuvat ja pullistuvat paineen alla, jolloin vaste jarrukahvaan tai -polkimeen on huonompi.

HEL Performance –jarruletkut ovat valmistettu teflonista ja ne ovat päällystetty teräspunoksella. Teräspunosletkut eivät pullistu paineen alla ja niiden kestävyys on huomattavasti parempi kuin kumiletkuilla. Näin jarrutustehokkuus ja –tuntuma paranevat eikä jarruletkuja tarvitse vaihtaa niin usein.

Mistä tunnistaa laadukkaan teräspunosletkun?

Kaikki teräspunosjarruletkut eivät ole samanlaisia. Jarruletkuja valitessa tulee kiinnittää huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

  • Letkun materiaali. Letkun materiaalin tulisi olla kumia kestävämpää. Laadukas ja pullistumaton valinta on esimerkiksi teflonletku.
  • Teräspunoksen materiaali. Mikäli punos on tehty materiaalista, joka ruostuu, kärsii koko jarruletkun kestävyys Suomen vaihtelevissa oloissa (esim. kosteus ja teiden suolaus). Suomen oloissa erinomainen materiaali jarruletkun punokseen on ruostumaton teräs.
  • Liitinten materiaali ja laatu. Kestävä jarruletku ja hyvä teräspunos eivät riitä, mikäli liittimet ovat heikkolaatuisia ja huonosta materiaalista valmistettuja. Jarruliittimissä hyvä valinta on ruostumaton teräs tai titaani. Galvaanisen korroosion takia jarrujenletkujen liittimissä tai pulteissa ei tule koskaan käyttää alumiinia.
  • Tieliikennehyväksynnät. Laadukkaat jarruletkut ovat tieliikennekäyttöön hyväksyttyjä ympäri maailman.

HEL Performance –jarruletkut

HEL Performancen teräspunosjarruletkuja on saatavilla niin autoihin, moottoripyöriin kuin moottorikelkkoihin sopivina. Letkut ovat valmistettu teflonista ja niiden teräspunokset ovat ruostumatonta terästä. Teräspunokset ovat suojattu PVC:llä, jota on saatavana sekä värillisenä, että värittömänä. Jarruletkujen liittimet ja pultit ovat valmistettu joko ruostumattomasta teräksestä tai titaanista.

Kaikki HEL Performancen jarruletkut ovat myös painetestattuja ja ne kestävät suuriakin lämpötilaeroja (-60 – 260 C). Laadusta ja kestävyydestä kertovat myös maailmanlaajuiset tieliikennehyväksynnät (FMVSS-106, DEKRA, TÜV, DOT, NHTSA, LTSA, ADR, IDR, MOT ja SAE)

Jarruletkusarja menossa Tommi Mäkinen Racing Oy:n Imprezaan.


Jarruletkusarja menossa F-Ryhmän ralliautoon.